Eriksörekvarnen får nya vingar

Nya vingar i Eriksöre

Vingarna på Torslunda hembygdsförenings väderkvarn i Eriksöre har tjänat ut. De har varit dåliga en tid men byts nu ut av föreningens byggnadskommitté. Förarbetet med att tillverka vingarna har pågått en tid i förenings verkstad uppe vid hembygdsgården och nu är det dags att få dem på plats.

Kvarnen är en av de femton kvarnar som en gång stod på landborgskanten öster om Eriksöre by. August Carlström, kvarnens sista mjölnare, sålde kvarnen 1935 till Ölandsklubben för 50 kr. Efter en omfattande renovering skänkte Ölandsklubben den till föreningen i mitten av 1940-talet.

Vårt duktiga byggnadskommitté träffas varje tisdag och jobbar med olika renoveringsobjekt. Just nu är man fullt sysselsatt med de nya vingarna till Eriksörekvarnen. När kommittén träffas nästa tisdag den 6/9 ska vingarna komma på plats.
Passa då på att ta dig en tur upp till landborgskanten mellan Eriksöre och Karlevi och titta hur det går. Ta med dig en fikakorg och njut ditt elvakaffe med en hänförande utsikt över sundet.

Är du intresserad av vara med i Byggnadskommittén är du välkommen till Hembygdsgården på tisdagsförmiddagarna.
Kontakta Niclas Brynielsson 0760-38 67 64

Bo Gustavsson, Gert Petersson, Per-Olof Carlsson, Rune Falk, Jan-Erik Garnheden och Sven Toresson är de duktiga "gubbarna" i byggnadskommittén

Välförtjänt fikapaus i hembygdsgårdens trädgård