Vi letar efter recept till vår kakbok

 

Det började med att några av damerna som deltog i hembygdsföreningens EU projekt för att bygga upp ett bildarkiv bjöd på så goda kakor när vi träffades i hembygdsgården. Och så hade kakorna ju så intressanta namn eller vad sägs om krigstidskaka, dresdenkakor, Colloseum kaka. Alla kakorna hade också sin historia och sin upphovskvinna, för hittills har det bara varit kvinnor. Jag bad att få recept och så ville jag veta vem som bakat kakorna från början. Det var kvinnor från Torslunda, Skogsby, Runsbäck och Möllstorp. Så började jag fundera på om jag inte skulle försöka göra en kakbok med berättelser om kvinnor från bygden.

Så presenterade jag idén för styrelsen och alla tyckte att det var en bra idé. Nästa steg var att skaffa pengar och då ställde Mörbylånga kommun upp. Jag har också varit i kontakt med ett tryckeri i Kalmar, ett Layoutföretag och en fotograf samt mina arbetskamrater på Kalmar läns museum som lovat vara jury! Nu vill vi ha hjälp av fler i sockenbor som har recept liggande i sina kökslådor.

Vi ber om recept, berättelse om upphovskvinnan och gärna om hur det gick till när hon bakade samt ett foto av damen i fråga. Alla som bidrar får ett ex av den färdiga boken som tack. Anmäl ditt intresse med Namn och telefonnummer så kontaktar vi dig. Kommittén består av Monica Orthagen, Birgitta Gerlofsson, Lisbeth Delin och Birgitta Johansson i Torslunda hembygdsförening.

__________________________________________________________________________________________________

 

Namn____________________________________________________________

Telefonnummer___________________________________________________