Skördefest - Öppna kvarnar 29 sept

Det var många som kom förbi våra kvarnar i Björnhovda denna dag, lördagen den 29 september i skördefestveckan 2018. De kunde lyssna på Anders Wahlström, son till den siste mjölnaren i Kvarnkungen. En del fikade och tittade på fotoutställningen i Drottningen

Vi satte på spjällen på Kronprinsen och tack vare viss vind så kom den igång att snurra. Lite kunde vi även mala. Många tittade på och passagerarna i bilarna i den långsam passerande bilkön intill fick möjlighet att titta närmare på detta skådespel.

Se en video när Kronprinsen maler här

Här kommer fler bilder från dagen

 

Register to read more...

Hembygdsföreningen besöker jordbrukare

Nu var turen kommen till jordbruket. Hembygdsföreningen ville ge sina medlemmar insyn i jordbruket i socknen. Vi besökte därför jordbrukarna Bertil Eriksson, Tävelsrum och Jan-Erik Larsson, Torslunda gård i Kåtorp. De tog oss med på en tur i deras specialbyggda traktorkärror för att se på markerna. Samtidigt fick inblick hur de bedriver sitt jordbruk, särskilt i fråga om landskapsvårdande insatser.

Register to read more...

Hembygdsföreningen besöker Tveta gård

 

Många är vi som åkt förbi mangårdsbyggnaden på Tveta gård och förundrats över det pampiga stället. Eftersom hembygdsföreningen vill sprida kunskap om hembygden och öppna miljöer som normalt inte är tillgängliga så bjöd vi in oss för en visning. Ägaren Rune Johansson tog glatt emot oss och berättade gårdens historia medan vi satt i skuggan i medhavda brassestolar under ett av valnötsträden framför den vackra mangårdsbyggnaden.

Läs här om gårdens historia i Rune Johanssons egen sammanställning

Register to read more...

Pubafton 2018

 

Traditionell PUB-afton i LADA 1888 i Runsbäck. En fantastisk sommarkväll i en fantastiskt fin miljö och alltid lika uppskattade Therese Wahlgren-Sundén med vänner bl.a. Magnus Bergman som underhöll gjorde att den månghövdade publiken fick en minnesvärd kväll i trevlig samvaro.

 

Slåttergille i Rune Jons äng 2018

 

Staffan Arvegård fotograferade årets slåtter:

Register to read more...