Hembygdsföreningen besöker jordbrukare

Nu var turen kommen till jordbruket. Hembygdsföreningen ville ge sina medlemmar insyn i jordbruket i socknen. Vi besökte därför jordbrukarna Bertil Eriksson, Tävelsrum och Jan-Erik Larsson, Torslunda gård i Kåtorp. De tog oss med på en tur i deras specialbyggda traktorkärror för att se på markerna. Samtidigt fick inblick hur de bedriver sitt jordbruk, särskilt i fråga om landskapsvårdande insatser.

Läs mer...

Hembygdsföreningen besöker Tveta gård

 

Många är vi som åkt förbi mangårdsbyggnaden på Tveta gård och förundrats över det pampiga stället. Eftersom hembygdsföreningen vill sprida kunskap om hembygden och öppna miljöer som normalt inte är tillgängliga så bjöd vi in oss för en visning. Ägaren Rune Johansson tog glatt emot oss och berättade gårdens historia medan vi satt i skuggan i medhavda brassestolar under ett av valnötsträden framför den vackra mangårdsbyggnaden.

Läs här om gårdens historia i Rune Johanssons egen sammanställning

Läs mer...

Pubafton 2018

 

Traditionell PUB-afton i LADA 1888 i Runsbäck. En fantastisk sommarkväll i en fantastiskt fin miljö och alltid lika uppskattade Therese Wahlgren-Sundén med vänner bl.a. Magnus Bergman som underhöll gjorde att den månghövdade publiken fick en minnesvärd kväll i trevlig samvaro.

 

Slåttergille i Rune Jons äng 2018

 

Staffan Arvegård fotograferade årets slåtter:

Läs mer...

Vandring vid Lenstad 2 juni