Gamla Färjestaden i berättarkväll

 

Bild: Löfgrens kvarn som låg strax norr om gamla biblioteket

Torslunda hembygdsförening anordnade 22 november en berättarkväll om det gamla Färjestaden med fokus på bl a Färjestadens gård och Löfgrens kvarn. Ett 40-tal färjestadsbor och andra intresserade lyssnade på två föredrag av sentida ättlingar till personer som betytt mycket för framkomsten av det nutida Färjestaden. Det var först Lotta Sjöberg, keramiker och känd färjestadsprofil, som berättade om sin farfar och far som innehade Färjestadens gård.

Läs mer...

Bakning i Knap Erst stuga

Lördagen den 18 november var det dags för nytt brödbak i Knap Ernst stuga. Tack Marianne för att du håller traditionen levande!

Läs mer...

Medicinalväxter

Läkemedel - på gott och ont.
Otroligt kunniga Ulla-Britt Andersson föreläste/"underhöll" om läkemedel som har sitt ursprung i naturen.
En nöjd Stefan Svenaeus, ordförande, kunde välkomna många intresserade till hembygdsföreningens evenemang på biblioteket i Färjestaden.

Läs mer...

Tips/motionsrunda Kalkstad

Idag anordnade Färjestadens motion i samarbete med Hembygdsföreningen Tips/Bingo-promenad vid Johans Antas stuga i Kalkstad. Trots det tråkiga vädret var det god uppslutning av motionärer.

Läs mer...

Känn ditt museum

Med Hembygdsföreningen i Himmelsberga idag. Kunnig, intressant och entusiastisk guidning av verksamhetsföreståndare Julius Sääf. Turen avslutades med kaffekalas i Kaffestugan. Kaffekalas som när man var barn - riktigt gott! Alla njöt till fullo!


Karl Olsgården - manbyggningen här är hitflyttad från Dyestad i grannsocknen Runsten.

Läs mer...